Badrummet med tassbadkar gjorde huset komplett

Hemmafixaren Lillemors hem i Bollnäs är vitt och fräscht utan att kännas opersonligt. Den ljusa, lantliga och romantiska basen fylld med loppisfynd och vintage-prylar välkomnar oss i hallen. Med hjälp av hantverkare går badrummet numera i samma stil.

”Jag brukar tapetsera och måla om själv men badrummet behövde jag hjälp med”, säger Lillemor. ”Jag hade en tydlig bild av hur det skulle se ut redan när jag kom in till Kristina och Dan på Bad & Värme. Efter att jag tittat runt i butiken kom de hem till mig. Sedan visade de förslag på tvättställ och badkar som jag gillade från första början.”

Från våtrumsmatta till helkaklat. Mattan från 1981 fick ge plats för kakel och klinker.

”Badrummet hade inte renoverats sedan 1981 och Lillemor gruvade sig lite inför det stora projektet. Efter att hon godkänt vårt förslag på en 3D-bild började vi planera totalrenoveringen och kontakta rörmokare, plattsättare, elektriker och målare”, säger Kristina på Bad & Värme i Bollnäs.

Badrumsinredningen matchar linneskåpet från Nord.

Handfat Burlington från Badex, som har gott om engelskt porslin i sitt sortiment. ”Tänk på att kolla att produkterna passar svensk standard när du ska beställa utländskt porslin”, säger Kristina.

Det ljusgrå golvet Carnaby Light Grey från Interkakel harmonierar med pärlspontens kulör S0502-Y.

Anita på Golv & Kakel Gävleborg guidade Lillemor bland kakel och klinker i visningsbutiken. Hon hade hjälpt Lillemor 10 år tidigare, när hon renoverade hall och gästtoalett. Anita tipsade om att använda samma storlek på plattorna på golv och vägg eftersom det upplevs harmoniskt. Lillemor valde genomgående 20×20 cm av vita blanka kakelplattor Pro White på vägg och på golv den ljusgrå klinkern Carnaby Light Grey, båda från Interkakel.

Blandare Damixa Tradition.

Gardinerna hittade Lillemor under en utflykt. Hon köpte en hel del prylar i förväg, bland annat från Gammalt & Nytt på Ren i Bollnäs.

Efter fyra veckors välplanerad totalrenovering kunde Lillemor äntligen ta ett bad och blicka ut över sitt nya badrum.

”Om jag hade lejt själv hade det tagit mycket längre tid. Allt har stämt, hantverkarna har kommit på rätt tid och varit trevliga”, säger hon.

Lampan och spegeln är nyinköpta i gammaldags stil.

Tassbadkar Classic från Svedbergs i akrylplast.

Lillemor är nöjd med badkaret Classic från Svedbergs. Tassar finns i flera färger, Lillemor valde krom.

”Badkaret är enkelt att flytta på och håller värmen väl eftersom det är tillverkat i akrylplast. Det är extra bra med ett badkar som inte väger så mycket eftersom Lillemor planerar att byta till dusch i framtiden. Vi har såklart förberett med rätt fall på golvet för att kunna sätta dit en dusch när hon vill”, säger Kristina.

Gör som Lillemor, börja samla inredningsdetaljer till ditt nya badrum!

Lillemors topp 3 loppisar i Hälsingland

Ryggesbo Loppis
Gäddviks Loppis
Ismyra Loppis

Se fler bilder

Bad & Värme Bollnäs

Golv & Kakel Gävleborg