Värmepumpar & bergvärme

Värmepumpar och bergvärme är verkligen hemmaplan för Blomquist Rör. Vi är ett certifierat IVT-Center för Hälsingland och har mångårig erfarenhet av dimensionering, installation och service av värmepumpar.

Vi är Hälsinglands främsta leverantör av bergvärme. Vi tar hand om hela kedjan, från borrning till injustering. Naturligtvis hjälper vi dig även med den tillståndsansökan som är obligatorisk vid borrning av energibrunnar. För avbrottsfri värmeförsörjning, optimal livslängd och bästa totalekonomi utformar vi trygghetsavtal anpassade för varje typ av anläggning.

Vi arbetar med alla värmepump-tekniker på marknaden. Välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt besök och förslag på det bästa alternativet för just din fastighet.

Bergvärme & värmepumpar i Alfta, Edsbyn, Söderhamn

Trots att vi är stationerade i Bollnäs arbetar vi gärna med bergvärme och värmepumpar i våra närliggande orter: Alfta, Edsbyn, Söderhamn och till viss del även Ljusdal. Hela Hälsingland är vårt upptagningsområde och du är varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av några av våra tjänster.

Så fungerar en värmepump

Enkelt beskrivet kan man säga att en värmepump kramar ur värme från medier som är för kalla för att användas direkt som värmekällor.

Värmen kan hämtas från:

  • Luften – luftvärmepumpar
  • Grundvattnet – bergvärme
  • Jordens ytskikt – jordvärme
  • Vattendrag – sjövärme

Man brukar benämna värmepumpar efter hur den utvunna värmen distribueras i fastigheten. En luft/luftvärmepump till exempel, skickar in värmen i huset med hjälp av en fläkt. En luftvärmepump som är kopplad till ett vattenburet system kallas på samma sätt luft/vattenvärmepump.

Vilken teknik som passar bäst i din fastighet beror bland annat på fastighetens storlek, befintligt värmesystem och värmebehovet. Därför erbjuder vi alltid kostnadsfria besök där vi tillsammans kommer fram till den bästa lösningen för dig.

De flesta luft/luftvärmepumpar kan enkelt ställas om för att i stället ge kyla under sommarhalvåret. Även bergvärmepumpar kan ge kyla med hjälp av en relativt enkel tillsatsanordning. Naturkyla på detta sätt är mycket kostnadseffektiv. En ytterligare fördel med naturkyla är att man med denna teknik värmer upp borrhålet sommartid, vilket ger ökad effekt under den kalla årstiden.

Vi erbjuder heltäckande service inom:

Kontakta oss för installation & service av alla typer av värmepumpar!

Niklas Nikanorsson

Blomquist Rör niklas@blomquistror.se

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär så kontaktar vi er!