Lyxigt med guld och puderrosa på Ren i Bollnäs

Badrummet totalrenoverades till en varm och modern oas

Lena med sambo på Ren i Bollnäs längtade länge efter ett nytt badrum. Huset byggdes på 80-talet och badrummet hade lämnats orenoverat sedan dess. Med hjälp av en helhetslösning från Bad & Värme och Golv & Kakel Gävleborg skapade de sitt drömbadrum utan ansträngning.

”Efter att ha tänkt renovera badrummet under många år gick jag till slut till Bad & Värme här på Ren. Där fick jag så bra hjälp av Kristina som tog fram olika förslag”, säger Lena.

PROJEKT I KORTHET

Duschen Grace rund, 90x90, i klarglas med guldbeslag.

Badrummet har inredning i premiumklassen. Samtliga möbler, dusch, hyllor och krokar kommer från Macro Design.

I Lena och Rogers hem möts vi av en ljus, modern och samtidigt personlig lantlig stil. Gamla möbler och prylar från ett helt liv och äldre generationer samsas med moderna detaljer. I den vitmålade hallen med panel står vita möbler och färgen blå tar plats i fåtöljen och i mattan på golvet. På entréplanet finns vardagsrum, kök och badrum. Det vitmålade temat med ljusa möbler och blå som accentfärg fortsätter in i vardagsrummet och köket.

I Lena och Rogers hem möts vi av en ljus, modern och samtidigt personlig lantlig stil.

Lenas pappa var finsnickare och har tillverkat klockan och det svarta skåpet i vardagsrummet. Han har också snickrat ihop det lilla skåpet på väggen i köket.

Köket renoverades 2016 och är ett Marbodal-kök inköpt på Beijer Bygg i Bollnäs.

Genom en helhetslösning från Bad & Värme fick Lena och Roger hjälp med både 3D-ritning, planering och råd kring badrumsinredning. De kunde luta sig tillbaka då Bad & Värme ordnade med projektledning och installation av hela badrummet.

Lena var från början inställd på en industriell stil med vitt kakel, svart inredning och spröjsade duschväggar och hon fick en 3D-bild på hur det skulle se ut i hennes badrum.

Efter råd och flera bilder att välja bland valde Lena en lika modern men mjukare stil med grå våtrumsvägg och vit inredning som lyftes av detaljer i guld. Badrummet fångar upp hemmets övriga uttryck med taklister i allmogestil och gammaldags strömbrytare från Renova.

”Stilen hemma hos Lena är snarare varm, mjuk och lantlig än kall och industriell. Därför föreslog jag vita möbler i badrummet som inte bryter av för mycket mot inredningen i rummen intill”, säger Kristina.

Lena var från början inställd på en industriell stil med vitt kakel, svart inredning och spröjsade duschväggar och hon fick en 3D-bild på hur det skulle se ut i hennes badrum.

Efter råd och flera bilder att välja bland valde Lena en lika modern men mjukare stil med grå våtrumsvägg och vit inredning med detaljer i guld. Bilden visar den slutliga 3D ritningen.

Istället för marmorkakel som Lena tänkt sig från början blev det en grå våtrumsmatta på golv och vägg vilket ger en varm och ombonad känsla. Anita på Golv & Kakel Gävleborg visade upp olika alternativ för Lena. Vinnarna på både golv och vägg blev ljusgrå mattor ur serien Raw Concrete från Tarkett.

Anita på Golv & Kakel Gävleborg lyfter våtrumsmattan som en väg till ett varmt och ombonat badrum som samtidigt kan bidra med en modern känsla. Våtrumsmattor finns i dag i många färger och mönster som ofta kan överglänsa kakel.

”Just den här våtrumsmattan heter Raw Concrete, den påminner om betong men har en varm-grå nyans. Lena tänkte först välja en mörkare grå men det avrådde jag från med tanke på att badrummet är litet och inte har något fönster. Med spotlights och vita badrumsmöbler blir väggen ljus i rummet som ändå upplevs som mysigt och ombonat”, betonar Anita.

Lena och Roger kan kliva direkt in på den fluffiga badrumsmattan från Kleine Wolke, Seattle i färg nebel.

Kommod och spegelskåp från samma serie: Heart i vit ekfanér, 800 mm bred.

Den eleganta tvättställsblandaren är Hansgrohe, Talis E. Tvåldispencern heter Spirella, Roma, white-gold.

Den rosa fjäderblomman är poppis i vår och du hittar den hos många florister och inredningsbutiker.

"Pricken över i:et blev detaljer i guld och min favoritfärg puderrosa", tycker Lena.

Konsumentverket rekommenderar helhetslösningar och allt fler kunder vänder sig till företag som kan erbjuda detta, något som Kristina och Dan Unger på Blomquist Rör/Bad & Värme i Bollnäs har märkt av tydligt. De senaste åren har de samarbetat med lokala företag och planerar in varje del av renoveringsprocessen för att hantverkarna ska byta av varandra i ett tydligt schema. Hemma hos Lena och Roger arbetade även M Krantz Bygg, JT Måleri och Elpartner i Bollnäs.

”Våra nöjdaste kunder är helhetskunderna”, säger Kristina. ”De kan fokusera på det roliga med att renovera badrummet och få hjälp med allt det praktiska. Vi hjälper till med rådgivning i val av stil, planering i form av ett tydligt schema och all hantering av hantverkare. När badrummet är klart gör vi en uppföljning och förser kunden med alla dokument som behövs för försäkring och inför eventuell försäljning.”

Se fler bilder

Badrum Bollnäs

Golv & Kakel Gävleborg